Hakenberg Wit selection Bloemenbeek 2019

v.a. 17,95 Bestellen

Hakenberg Wit selection Bloemenbeek 2019


De Hakenberg Wit selection Bloemenbeek is een levendige droge Nederlandse witte wijn gemaakt van de druiven Johanniter en Souvignier Gris.

Een frisse aanzet, aromatische neus met een hint van rijp geel fruit en subtiele houttonen. Volle witte wijn met een fijne zuurgraad en delicate tannines.

Een uitstekende begeleider bij een diner. Een voor- of hoofdgerecht van gevogelte, vette vis, kip of een licht vleesgerecht kan door deze wijn prima worden begeleid.

Serveren tussen de 8 – 10 graden.

750 ml, 13% vol.

De Hakenberg Wit selection Bloemenbeek 2018 hoort tot de beste Nederlandse wijnen uit 2018.

De Johanniter is een wit druivenras en is het resultaat van een kruising met de Riesling. In 1968 door de heer Johannes Zimmermann van wijnbouwinstituur Freiburg gekweekt voor koelklimaat landen met als speciale eigenschappen het eerder afrijpen en een hoge schimmelresistentie. Gelijkenis met de Riesling druif is onmiskenbaar. Bladeren met een blaarvormige oppervlaktestructuur en de middelgrote compacte trossen. De Souvignier Gris is een kruising van de Bronner (een witte druif) en Cabernet Sauvignon (een blauwe druif). De trossen zijn langwerpig, middelgroot en los en de bessen hebben een prachtige dieproze kleur wanneer zij rijpen.

De druiven voor de witte wijn worden zo laat mogelijk geoogst. Hierdoor ontstaan de mooie rijpe fruitige aroma’s die zo kenmerkend zijn voor Johanniter. De korte lagering op nieuwe Franse eiken vaten van de Souvignier Gris geeft deze wijn de subtiele houttonen. Uiteraard worden de druiven handmatig geoogst. Door met de hand te oogsten worden alleen de beste druiven geselecteerd. Voorwaarde voor een hoge kwaliteit!