Over ons

In het karakteristieke heuvellandschap van Noordoost-Twente ligt op de rug van een eeuwenoude es, Wijnlandgoed De Hakenberg.

In 2008 was het nog een idee, in 2009 leidde het tot de aanplant van de eerste 200 wijnranken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een heuse wijngaard en zijn in 2013 de eerste druiven geoogst.

De licht glooiende es, met een perfecte noord-zuid oriëntatie, bleek uitermate geschikt voor wijnbouw. Met respect voor en in harmonie met de natuur, produceren wij de druiven. Onze wijnen zijn gemaakt van de druivenrassen Johanniter en Cabernet Cortis. Deze rassen zijn door veredeling geschikt voor het Nederlandse klimaat. In vergelijking tot de klassieke Europese rassen rijpen deze nieuwe rassen eerder af en zijn minder gevoelig voor schimmelziektes.

Met de kennis, kunde en passie van ‘flying winemaker’ Stan Beurskens zijn in 2014 de eerste wijnen gebotteld. Op dit moment worden er jaarlijks ca. 2.500 flessen wijn geproduceerd.

Met trots kunnen wij u laten genieten van een mooi glas witte wijn, de Hakenberg Wit. Een prachtige fruitige licht mousserende rosé wijn, de Hakenberg Parel én een fris elegante mousserende wijn gemaakt volgens de méthode traditionelle (2e gisting op fles), de Hakenberg Brut. In 2019 kunnen wij onze eerste rode wijn, de Hakenberg Rood cuvée Bloemenbeek, schenken!

Hester
Wijngaardenier