Hakenberg Wit 2018

v.a. 14,95 Bestellen

Hakenberg Wit 2018


De Hakenberg Wit is een droge Nederlandse witte wijn gemaakt van de druif Johanniter. De Hakenberg Wit 2018 heeft een bronzen medaille gekregen tijdens de wijnkeuring Van de Lage Landen 2019.

Een frisse aanzet, aromatische neus met tonen van citrus. Rijp geel fruit met een bloemige noot. Elegante zuivere witte wijn met frisse zuren en een verfijnde afdronk.

Een uitstekende begeleider van asperges, een lichte salade met wit vlees, visgerichten en schaal- en schelpdieren. Natuurlijk ook heerlijk als aperitief.

Serveren tussen de 8 – 10 graden.

750 ml, 13% vol.

De Johanniter is een wit druivenras en is het resultaat van een kruising met de Riesling. In 1968 door de heer Johannes Zimmermann van wijnbouwinstituur Freiburg gekweekt voor koelklimaat landen met als speciale eigenschappen het eerder afrijpen en een hoge schimmelresistentie. Gelijkenis met de Riesling druif is onmiskenbaar. Bladeren met een blaarvormige oppervlaktestructuur en de middelgrote compacte trossen. Belangrijk voor Nederland, bloei en het begin van de rijping zijn in vergelijking tot de Riesling eerder.

De druiven voor de witte wijn worden zo laat mogelijk geoogst. Hierdoor ontstaan de mooie rijpe fruitige aroma’s die zo kenmerkend zijn voor Johanniter. Uiteraard worden de druiven handmatig geoogst. Door met de hand te oogsten worden alleen de beste druiven geselecteerd. Voorwaarde voor een hoge kwaliteit!