Hakenberg Rood 2018 (voorinschrijving, beperkte oplage)

Uitverkocht Bestellen

Hakenberg Rood 2018


De Hakenberg Rood 2018 is een krachtige rode wijn gemaakt van de druif Cabernet Cortis.

Dieprode krachtige volle wijn met kruidige tonen en een hint van bramen en zwart besfruit. Door zorgvuldig houtgebruik, de wijn is 24 maanden gelagerd op Frans eiken (Seguin Moreau), ontstaat een warme elegante wijn met mooie structuur.

Een ideale begeleider van vleesgerechten. Kan ook goed gedronken worden bij mooi kazen.

Serveren tussen de 16 – 18 graden.

750 ml, 13% vol.

Voor de tweede keer in het nu bijna 10 jarig bestaan van Wijnlandgoed De Hakenberg wordt van de druiven van de Cabernet Cortis rode wijn gemaakt.

Voor deze speciale ‘cuvée Bloemenbeek’ zijn door de eigen medewerkers van de Bloemenbeek de druiven met de hand geplukt en gesorteerd. Op dit moment rijpt de wijn in de wijnkelder van Wijndomein St. Martinus te Vijlen op Frans eiken (Seguin Moreau) en zal in het najaar van 2018 worden gebotteld. Na botteling rijpt de wijn verder op fles en zal naar verwachting in 2022/2023 prachtig op dronk zijn.

De blauwe druif Cabernet Cortis is een kruising met de wereldberoemde Bordeaux druif, de Cabernet Sauvignon. Rode wijnen die van deze druif worden gemaakt kunnen prachtig rijpen op Frans eiken en ook op fles kan deze wijn prima nog enkele jaren verder rijpen. Deze wijnen zijn krachtig en expressief.

Voor de rode wijnen is het belangrijk alleen gezonde en optimaal rijpe druiven te gebruiken. Deze strenge selectie vlak voor de oogst draagt bij aan hoogwaardige kwaliteit van de wijn. Alleen in jaren dat de druiven van de Cabernet Cortis zijn optimaal rijp en gezond kunnen worden geoogst, kunt u van deze jaargang een rode wijn van Wijnlandgoed De Hakenberg verwachten.